Tööandjad saavad pärida ettevõtte töötajate vaktsineerimise määra

BNS
Copy
Vaktsineerimine. Pilt on illustreeriv.
Vaktsineerimine. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Alates septembrist saavad tööandjad, kelle ettevõttes töötab vähemalt 30 inimest, pärida haigekassast töötajate vaktsiineerimise määra.

Töötajate vaktsiiniga hõlmatuse määra küsimiseks tuleb ettevõttel saata taotlus meiliaadressil vaktsineerimine@haigekassa.ee, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja reedel.

Isikukaitse andmete kaitsmiseks väljastab haigekassa infot piiratud kujul ning vastusena edastatakse üks kolmest võimalikust variandist: vaktsiiniga hõlmatus alla 50 protsendi; täpne protsent, kui töötajate vaktsineeritus on vahemikus 50-80 protsenti või vaktsiiniga hõlmatus üle 80 protsendi.

Vaktsineerituks arvestab haigekassa kõik vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud isikud.

Tööandjate soov pakkuda oma personalile mugavat vaktsineerimisvõimalust on Pärnumaa Covid-vastase vaktsineerimise koordinaatori Karmen Vesselovi sõnul suur, kuna tööandjad on teadlikud, et vaktsiin aitab nakatumisi ja raskelt haigestumisi olulisel määral vähendada, teatas linnavalitsuse pressiesindaja reedel.

Tema sõnutsi on poolteist aastat pandeemiat ettevõtetele näidanud, et koroonaviirus viib inimesed haigevoodisse või eneseisolatsiooni ja halvab ettevõtte majandustegevuse.

«Sel kevadel tuli päris mitmes Pärnu ettevõttes töö pausile panna, kuna töötajad haigestusid või pidid jääma lähikontaktsetena isolatsiooni. Koroonakoldega kaasnes pahatihti ka see, et töökeskkond muutus üksteise süüdistamise tõttu plahvatusohtlikuks. Raskemalt haigestunud töötajad pidid jääma töölt pikaks ajaks eemale ja see mõjus negatiivselt ettevõtte toimimisele,» lausus Vesselov.

Tööandja korraldatud kaitsepookimistele annab hoogu juurde võimalus küsida Eesti haigekassalt oma töötajate vaktsiiniga hõlmatuse määra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles