Poola tervishoiutöötajaid nõuavad palgatõusu ja paremaid töötingimusi

Copy
Vaktsiin süstaldesse doseeritult.
Vaktsiin süstaldesse doseeritult. Foto: Kristjan Teedema

Poola arstid, õed ja teised meditsiinitöötajad korraldasid laupäeval Varssavis suure rongkäigu, et nõuda kõrgemat palka ja paremaid töötingimusi, mis on pandeemia tõttu aina keerulisemaks läinud.

Poola tervishoiusüsteemil nappis raha juba enne pandeemiat ning madalad palgad on sundinud paljud meditsiinitöötajaid otsima õnne teistest Euroopa Liidu riikidest.

Meeleavaldajad, kelle seas olid ka ämmaemandad, füsioterapeudid ja laboritehnikud, tagusid rongkäigul trumme ja puhusid pasunaid. Kõnedes ja loosungites juhiti tähelepanu ülipikkadele tööpäevadele, mis seavad ohtu nii patsientide kui meditsiinitöötajate endi elu.

Medõed kandsid plakateid kirjaga nagu: «Puhanud meedik = terve patsient!» ja «Üks õde 30 patsiendi kohta! Keda esimesena aidata?»

Rongkäigul korraldati ka leinaseisak avaldamaks austust tervishoiutöötajatele, kes on surnud Covid-19 tagajärjel.

Terviseminister Adam Niedzielski sõnul on ta avatud meeleavaldajate nõudmiste arutamisele, kuid riigil pole raha, et neile kõiges vastu tulla.

Läbirääkimised ametiühingute ja terviseministri vahel jooksid reedel liiva. Minister süüdistas protesti korraldajaid «teatri tegemises» ja «ühiskondliku aplausi» tagaajamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles