India palus Austraalial ühe reisipiirangu tühistada

Copy
Sydney
Sydney Foto: Shutterstock

India välisminister kutsus laupäeval Austraaliat tühistama koroonaviiruse tõttu kehtestatud reisipiiranguid tuhandete tudengite jaoks, kes ei ole saanud riiki siseneda alates pandeemia algusest 18 kuud tagasi.

India lähetab maailma tippülikoolidesse kümneid tuhandeid õpilasi, seejuures on üks suuremaid sihtriike Austraalia.

Välisminister Subrahmanyam Jaishankari sõnul tõstatas ta küsimuse kohtumisel oma Austraalia ametikaaslase Marise Payne'iga.

«Me oleme tudengitelt paljutki kuulnud ja ma arvan, et nende tusk ja nende tunded on täiesti mõistetavad,» ütles ta ajakirjanikele.

«Paljud neist tahaks olla asutustes, kus nad õppida tahavad,» lausus ta, lisades, et üliõpilased India valitsuse jaoks väga kõrge prioriteet.

«Meil on ka mõne teise riigiga probleeme olnud. Alguses oli meil mõningaid probleeme USAga ja Kanadaga on endiselt,» sõnas ta.

Ülikooliharidusest on saanud miljardeid dollareid väärt tööstus ning Austraalia on üks mitmest riigist, mis on teinud India üliõpilaste ligimeelitamiseks suuri jõupingutusi.

Austraalia välisminister ütles, et Austraalias õpib praegu umbes 60 000 indialast ja riik ootab pikisilmi uute õpilaste vastuvõtmist nii pea kui võimalik.

«Koroonapiirangud on mõjutanud reisimist Austraalia ja muu maailma vahel, mitte ainult õpilaste, vaid ka austraallaste endi jaoks,» lausus ta.

Ta toonitas, et enne piiride taasavamist tuleb saavutada Austraalias piisav vaktsineerituse tase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles