Hambaarstid soovivad juba kolmandat vaktsiinidoosi

BNS
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Vladislav Musakko

Hambaarstid soovivad juba kolmandat Covid-19 vakstiinidoosi, kuna vaktsineeritute seas haigestumine üha kasvab ning paljudel on teise doosi saamisest möödas juba enam kui kuus kuud.

Eesti Hambaarstide Liit (EHL) kirjutas, et mitmed arstid omaalgatuslikult teinud koroonaviiruse antikehade testi, millest nähtub, et antikehade tase veres on mitmekordselt langenud, võrreldes vaktsineerimisjärgse tasemega.

Seetõttu on viimasel ajal, mil haigestumine ka lõpetatud vaktsiinikuuriga inimeste seas üha kasvab, Eesti Hambaarstide Liitu pöördunud murelikud liikmed, kes uurivad, miks pole veel võimalust teha täiendavat kaitsesüsti ehk kolmandat doosi.

«Kuna on teada, et SARS-CoV-2 viirus levib peamiselt bioaerosoolina õhu kaudu ning hambaravis tehakse mitmeid aerosoole genereerivaid protseduure, on hambaarstide kasvav mure igati õigustatud,» kirjutas EHL sotsiaalministeeriumile.

Tõenäolisest kolmanda süsti vajadusest on vaktsiinitootjad rääkinud juba kevadel. Suurriigid, nagu USA, Kanada, Saksamaa ja Prantsusmaa, on Iisraeli taasnakatumise valguses teatanud vajadusest lisadoose pakkuda. Eesti spetsialistide ringkonnas on see teema olnud aktuaalne üle kuu aja.

«Leiame, et täna, kus üha enam nakatuvad ja haigestuvad ka vaktsineeritud inimesed, kaitsesüstide varud on piisavad ning elanikkonna motivatsioon immuniseerimiseks on paraku raugemas, pole kuidagi põhjendatud soovijatele kolmanda doosi manustamise võimaluse piiramine,» märkis liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles