Firmad saavad haigekassast pärida töötajate vaktsineerituse protsenti

BNS
Copy
Covid-19 digitõend
Covid-19 digitõend Foto: Eero Vabamägi

Haigekassa pakub rohkem kui 30 töötajaga ettevõtetele võimalust küsida oma töötajate Covid-19 vaktsiiniga hõlmatute protsenti, samuti saab soovi korral kutsuda vaktsineerijad ettevõttesse kohale.

Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv ütles, et andmeid antakse välja protsendina ning ühegi konkreetse töötaja kohta infot ei edastata. Selleks, et tööandjal poleks võimalik kindlaks teha, millised töötajad on vaktsineeritud või millised ei ole, annab haigekassa töötajate Covid-19 vaktsiiniga hõlmatud protsendi välja ettevõtetele, kus on üle 30 töötaja.

«Hõlmatuse protsent on tööandjale oluline info, selle põhjal saab teha näiteks otsuse, kas kutsuda vaktsineerija ettevõttesse kohale vaktsineerima, sest pakume sellist võimalust,» rääkis Parv.

Andmete küsimiseks tuleb saata e-kiri aadressile vaktsineerimine@haigekassa.ee ning kirjutada teemareale selgitustaotlus. Haigekassalt saab ettevõte vastuse, kas töötajatest on vaktsineeritud alla 50 protsendi, 50-90 protsenti, kindla protsendina või üle 90 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles