Amet: Aarikese hooldekodu töötaja ei nakatunud kedagi teadlikult (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne.
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Terviseamet lükkab ümber väited, et Aarikese hooldekodu töötaja oli teadlikult läinud Covid-19 positiivsena tööle ning nakatanud teisi töötajaid ja elanikke, mille tagajärjel tekkis nakkuskolle ja suri mitu hoolealust. 

«Tegemist on ääretult tõsiste etteheidetega, kuid terviseamet ei ole tahtlikku hooletust tuvastanud,» rõhutas amet. 

Terviseamet on tänaseks selgitanud, et hooldaja alustas oma tööpäeva 26. augustil kell 7 ja ta ei teadnud, et võis olla kokku puutunud Covid-19 positiivse isikuga.

Koroonapositiivse testitulemuse saanud inimese lähikontaktsete ring selgitati välja sama päeva hommikul ehk 26. augustil ajavahemikul kell 10.08–10.29. «Küsitluse käigus andis haigestunu teada, et tal on olnud teiste seas kontakt isikuga, kes töötab hooldekodus,» lisas amet. 

Pärast seda teavitas terviseamet hooldajat lähikontaktsusest, kes andis juhtunust teada hooldekodu juhtidele. Seejärel pöördus ta hooldekodu tervishoiuteenuse osutaja poole, kes saatis hooldaja kell 10.30 koju.

«Niisiis ei ole õigustatud väide, et hooldaja või hooldekodu käitus teadlikult pahatahtlikult või hoolimatult. Terviseameti hinnangul tegutses tervishoiutöötaja pärast isolatsiooniteate saamist korrektselt ning edasised kontaktid puudusid,» rõhutas terviseamet. 

Täna kirjutas ajakirjanik Maire Aunaste Eesti Ekspressis, et tema 90-aastane ema sai Aarikese hooldekodus vaktsiinivastaselt hooldajalt koroonanakkuse ja suri. Sama vaktsineerimata töötaja kaudu nakatus viis töötajat ja 16 hoolealust. Lisaks Aunaste emale suri hooldekodus veel kaks nakatunut. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles