Toronto meditsiiniõde kardab tööst ilma jääda, sest on vaktsineeritud Sputnik V-ga (1)

PM Tervis
Copy
Venemaa koroonavaktsiin Sputnik V.
Venemaa koroonavaktsiin Sputnik V. Foto: Shutterstock

Toronto üldhaigla intensiivraviosakonna õde Denis Varaka kardab kaotada oma töö, sest sai Venemaa Sputnik V vaktsiini, kirjutab MSN News

Denis Varaka on täielikult vaktsineeritud kahe Sputnik V vaktsiinidoosiga. Seda vaktsiini ei ole Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ega Health Canada ametlikult heaks kiitnud. 

Toronto ülikooli tervisevõrgustik (UHN), kuhu kuulub ka Toronto üldhaigla, on kohustanud kõiki töötajaid täielikult vaktsineerima, kuid Varaku sõnul ei ole tööandja talle öelnud, et tema kaks annust ei loe. 

«Ma olin šokeeritud,» sõnas 43-aastane Varaka, kui ta paar nädalat tagasi mõistis, et võib oma töö kaotada. «Ma ei uskunud seda, et see juhtub». 

Varaka näeb ainsaks lahenduseks uut vaktsineerimist heakskiidetud vaktsiinidega, kuid sel võib olla teadmata mõju tervisele.

UHN hakkas vaktsineerimise süsteemi selgitama augusti lõpus, üks kriteerium näeb ette meditsiinitöötajate vaktsineerimist WHO poolt heaks kiidetud vaktsiiniga hiljemalt oktoobriks. Ilma selleta saadetakse töötaja lühiajalisele puhkusele, millele järgneb lepingu lõpetamine, kui töötaja otsustab mitte vaktsineerida. 

Varaka otsustas end vaktsineerida Sputnik V-ga kui ta sõitis Venemaale haige isa eest hoolitsema. Samuti sõnas Varaka, et tegi palju uurimistööd ja rääkis mitme Venemaa arstiga. «Arvasin, et teen head asja. Vaktsineerides ennast, arvasin, et kaitsen oma patsiente, kuid see kõik osutus vastupidiseks,» rääkis ta intervjuus. 

«Ma ei ole vaktsiinipoliitika vastu. Toetan seda täielikult, kuid see mis praegu toimub on täielik jama. Tunnen end kurvalt ja reedetuna.»

Sputnik V vaktsiin ei ole UHN-i «aktsepteeritud» vaktsiinide himekirjas, sest Health Canada pole seda heaks kiitnud, samuti pole vaktsiin saanud WHO poolt erakorralist kasutusluba. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles