Joller: positiivne PCR-testi tulemus ei ole enam täna nii tähtis (11)

PM Tervis
Copy
Perearst Karmen Joller.
Perearst Karmen Joller. Foto: Mihkel Maripuu

«Positiivne PCR-testi tulemus ei ole enam täna nii tähtis: tänu vaktsineerituse tõusule on Covid-infektsiooni kulg paljudel nakatunutel kergem kui varem, sageli ka asümptoomne, sest viirust ringleb vähem,» kirjutab perearst Karmen Joller sotsiaalmeedias.

Joller toob välja, millistele näitajatele on oluline Covid statistikas tegelikult tähelepanu pöörata. 
«Oluline on see, kui palju inimesi on haiglas ja kuidas vaktsiinid meid raske haiguse eest kaitsevad,» rõhutab Joller. «Üle 90 protsendi inimestest, kes on Covidi tõttu haiglas, on vaktsineerimata — aga ka terviseamet paneb samasse patta inimesed, kellel Covid-19 haiglas juhuslikult avastati ja need, kellel Covid-19 raskelt kulgeb.»
Joller toonitab, et vaktsineerite protsenti arvestab sotsiaalministeerium selle järgi, kui paljud on vaktsineeritud ühe doosiga. «Aga vaktsineerituks ju loeme kahe doosiga vaktsineerituid. Neid on 12. septembri andmetel 43 protsenti populatsioonist! 70 protsendist on ikka väga kaugel,» nendib Joller.
«Kas keegi on kokku lugenud, kui palju meil on inimesi, kes võiksid vaktsiini saada, aga ei ole veel saanud? Neid inimesi on sadu tuhandeid!»
 
 
Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles