Prantsumaal läksid 3000 pookimata tervishoiutöötajat palgata puhkusele

Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Shutterstock

Prantsusmaal saadeti tuhanded tervishoiutöötajad palgata puhkusele, sest nad polnud enne neljapäeval saabunud vaktsineerimistähtaega end pookida lasknud, teatas neljapäeval tervishoiuminister Olivier Véran.

«Umbes 3000 tervishoiukeskuse ja polikliiniku töötajale, kes pole veel vaktsineeritud, saadeti eile teated,» ütles Véran raadiokanalile RTL.

Ta lisas, et «mitukümmend» meditsiinitöötajat andis ka lahkumisavalduse, selle asemel, et end vaktsineerida lasta.

Vérani sõnul on riigis kokku 2,7 miljonit tervishoiutöötajat ning ta lisas, et «tervishoiuteenuste jätkumine on tagatud».

President Emmanuel Macron andis juulis haiglate ja hooldekodude töötajatele ja tuletõrjujatele ultimaatumi teha 15. septembriks vähemalt üks kaitsesüst, vastasel juhul saadetakse nad palgata sundpuhkusele.

Vaktsineerimise vastu on eriti olnud paljud medõed, kes on seda põhjendanud ohutuse, või vähese tõhususega, ähvardades Prantsusmaa vaktsineerimiskampaaniat aeglustada.

Prantsusmaa tervishoiuameti hinnangul oli eelmise nädala seisuga vaktsineerimata veel 12 protsenti haiglatöötajatest ja umbes kuus protsenti erapraksises töötavatest arstidest.

Pea 70 protsenti prantslastest on saanud mõlemad kaitsesüstid, mis on üks kõrgemaid näitajaid maailmas. Kõik elanikud alates 12-eluaastast võivad saada kaitsesüsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles