Lutsari sõnul paiguti piirangutest loobumine mandril ei toimiks (7)

PM Tervis
Copy
Irja Lutsari sõnul tuleb uueks laineks valmistuda.
Irja Lutsari sõnul tuleb uueks laineks valmistuda. Foto: Remo Tõnismäe

Valitsus langetas neljapäeval põhimõttelise otsuse, et Hiiumaal ja teistel väikesaartel loobutakse koroonapiirangutest. Lisaks hiidlastele on üle 70-protsendiline vaktsineerituse tase ka Tartumaal, kuid teadusnõukoja juhi Irja Lutsari sõnul on Mandri-Eesti asulad liiga tihedalt omavahel ühendatud, mistõttu ei saa mandril erisusi teha, vahendab ERR.

«Teadusnõukoda leidis jah, et tegelikult Hiiumaal võiksid kõik piirangud ära kaduda, välja arvatud suurüritused. Suurüritused peaksid olema koos terviseameti ja kohaliku omavalitsusega otsustada,» ütles Lutsar.

Kuigi 70 protsendi vaktsineerituse piir on ületatud juba Tartumaal ja mitu teist maakonda on sellele väga lähedal, ei pea Lutsar hiidlastele tehtud erisuse laiendamist mõistlikuks.

«Me eelmisel talvel nägime, me astusime väga tugevalt ämbrisse sellega, et me tegime lokaalsed piirangud. /.../ Mandri-Eesti on liiga väike ja liiga tihedalt ühendatud, et siin teha vallapõhiseid või linnapõhiseid, eriti kui me räägime Tartu linnast, mis on ülikooli tõttu väga suuresti kogu Eestiga seotud,» selgitas Lutsar.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles