Kasvatusteadlane: mittevaktsineerituid tuleb survestada nagu suitsetajaid (18)

PM Tervis
Copy
Mati Heidmets.
Mati Heidmets. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna Ülikooli professori, kasvatusteadlase Mati Heidmetsa hinnangul oleks pidanud vaktsineerimisvastaste suhtes karme sammu astuma juba palju varem, sest demokraatias peab lõpuks vähemus alluma enamusele, vahendab ERR

«Jah, ma arvan, et ka Eestis oleks tulnud teha karmimaid samme juba palju varem. Vaktsineerimisvastaste, kes ajavad suust lauslollust välja, nende elu tulebki teha keerulisemaks. Sada aastat võideldi suitsetamisega ja nüüd saadki suitsetada kas kuskil klaaskastis või õues. Ida-Euroopa ühiskondades on ikkagi jõud või surve see, mis hoiab ühte osa ühiskonda mingites raamides. Midagi pole teha, kui ühiskondlik eneseregulatsioon ei toimi,» ütles Heidmets.

Teadlase sõnul on jäänud talle mittevaktsineeritute hulgas silma kolm suuremat seltskonda, kellele võiks erinevalt läheneda: inimesed, kelle mõtlemist ei suuna mitte kontrollitud teadmine, vaid kuulujutud, kratid ja luupainajad; teiseks ühistundetud; kolmandaks kõhklejad ja hirmunud, kes tahavad vaktsineerida ja ei taha samaaegu, lükates seda edasi.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles