Tallinna kümnes koolis saab nädalavahetusel vaktsineerida

BNS
Copy
COVID-i vastu vaktsineerimine aitab vähendada haigus- ning surmajuhtumeid, kaitsta riskirühmi ja ohjeldada koroonaviiruse levikut.
COVID-i vastu vaktsineerimine aitab vähendada haigus- ning surmajuhtumeid, kaitsta riskirühmi ja ohjeldada koroonaviiruse levikut. Foto: Jüri Looring

Tallinna koolides on ulatuslike koroonakollete arv nädalaga suurenenud ja linnavalitsus korraldab nädalavahetusel kümnes koolis Covid-19 vastu vaktsineerimise.

«Ulatuslikud koroonakolded on praegu juba 24 Tallinna koolis, peale selle veel arvukad üksikjuhtumid. Kuigi see haigus ei ole laste jaoks nii ohtlik kui eakatele, mõjutab viiruse laialdane levik nii haigestunud lapsi, nende peresid ja lähedasi ning paraku ka koolitööd,» ütles Tallinna koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik. Eelmisel reedel olid ulatuslikud koroonakolded 20 Tallinna koolis.

Laupäeval ja pühapäeval saab Tallinna koolides taas vaktsineerida. Laupäeval kella 10–15 on vaktsineerimiseks avatud üks ja kella 10–18 seitse kooli, pühapäeval kella 10–18 saab kaitsesüstida kahes koolis. Vaktsineerima on oodatud kõik soovijad alates 12. eluaastast, eelregistreerimine ei ole vajalik.

«Ehkki vaktsineerimine ei välista haigestumist, on sellel tõendatud mõju viiruse leviku pidurdamisele ja haiguse kulg on võimaliku nakatumise korral enamasti kergem,» rääkis Öpik. «Eeloleval nädalavahetusel süstitakse koolides teisi doose, kuid loodame väga, et vaktsineerima tulevad ka need inimesed, kes ei ole seda eri põhjustel veel teinud või kellel on haiguse läbipõdemisest möödunud vähemalt kuus kuud.»

Laupäeval kella 10–15 saab vaktsineerida Pirita Majandusgümnaasiumis. Kella 10–18 on avatud vaktsineerimispunktid Tallinna 21. Koolis, Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis, Tallinna Õismäe Vene Lütseumis, Tallinna Nõmme Põhikoolis ning Ehte Humanitaargümnaasiumis, samuti Mustamäel Tallinna 53. Keskkoolis ja Tallinna Tehnikagümnaasiumis.

Pühapäeval kella 10–18 saab vaktsineerida Tallinna Kristiine Gümnaasiumis ja Lasnamäe Gümnaasiumis.

Kui vaktsineerimispunkt ei ole õpilase oma koolis, võib ta minna mistahes kooli, kus vaktsineerimine on korraldatud. Eelregistreerimata saavad vaktsineerida kõik soovijad alates 12. eluaastast.

Vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Pfizer/BioNTech Comirnaty. Kaitsesüstimist viivad koolides läbi Ida-Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla tervishoiutöötajad koostöös kooliõdedega.

Kõik Tallinna koolid on saatnud õpilastele ja lapsevanematele teavituskirja ja vanema nõusoleku vormi. Õpilane saab vaktsineerima minna koos vanema või vanema antud kirjaliku nõusolekuga. Nõusoleku vormi leiab ka Tallinna kodulehelt www.tallinn.ee/vaktsineeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles