Valitsus otsustas laiendada tõhustusdoosi saajate ringi (5)

BNS
Copy
Pfizeri COVID-19 vaktsiin.
Pfizeri COVID-19 vaktsiin. Foto: Elaine Thompson

Valitsus otsutas kabinetinõupidamisel, et koroonavaktsiini tõhustusdoose hakatakse lisaks eakatele ja hooldekodude elanikele pakkuma ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridusvaldkonna töötajatele.

Tõhustusdoose hakatakse pakkuma alates kuuendast kuust pärast esmase vaktsineerimiskuuri lõpetamist, edastas sotsiaalministeerium.

«Võimaldame kuue kuu möödumisel tõhustusdoosiga vaktsineerimist ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridusvaldkonna töötajatele, et tagada riskirühmadega tihedalt kokkupuutuvate inimeste maksimaalne kaitstus,» ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. «Samuti on valitsuse oluline eesmärk pakkuda kontaktõpet kõigile koolipere liikmetele võimalikult nakkusohutult.»

Riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon soovitas teisipäeval COVID-19 vaktsiini tõhustusdoosi üle 65-aastastele ja hooldekodude elanikele. Laiemale täisealisele elanikkonnale võimaldatakse tõhustusdoosi üldjuhul pärast kaheksa kuu möödumist esmase vaktsineerimiskuuri läbimisest. Sõltumata sellest, millist vaktsiini on inimesele varem manustatud, soovitab komisjon teha tõhustusdoosi Pfizer/BioNTech vaktsiiniga, mis sai 4. oktoobril selleks Euroopa Ravimiameti heakskiidu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles