Euroopa nakkustõrjekeskus soovitab kõrge nakatumise tõttu Eestisse mitte reisida (9)

Copy
ECDC soovitab koroonaviiruse kõrge nakatumistaseme tõttu Eestisse mitte reisida.
ECDC soovitab koroonaviiruse kõrge nakatumistaseme tõttu Eestisse mitte reisida. Foto: Konstantin Sednev

Euroopa haiguste ennetamise ja tõrje keskus (ECDC) soovitab karmistada meetmeid Balti riikidest, Rumeeniast ja Saksamaalt pärit reisijatele, Eesti välisministeeriumi kinnitusel soovitus esialgu tõsisemaid tagajärgi kaasa ei too.

ECDC märgib, et Saksamaalt, Eestist, Lätist, Leedust ja Rumeeniast pärit reisijate suhtes tuleks kohaldada rangemaid sisenemispiiranguid, kuna nendes riikides on tuvastatud nakatumiste arvu suurenemine. Samuti soovitab ECDC nendesse riikidesse mitte reisida.

Välisministeeriumi meedianõunik Kristina Ots ütles rahvusringhäälingule, et see on soovitus ja rutiinse nakatumisnäitude uuendamine ning reaalseid samme see Euroopa Liidult kaasa ei too.

Saksa valitsus teatas reedel, et lisas Eesti ja Läti alates pühapäevast, 10. oktoobrist kõrge nakatumisriskiga piirkondade hulka.

Kõrge nakatumisnäitajaga riikidest Saksamaale reisivad inimesed peavad alates pühapäevast Saksamaale sisenedes täitma digitaalse sissesõiduankeedi. Need reisijad, kes on vaktsineerimata või kes pole koroonaviirust läbi põdenud, peavad jääma vähemalt viieks päevaks karantiini.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles