Kiik: koroonameetmeid pole võimalik pikaajaliselt ette paika panna (13)

BNS
Copy
21.09.2021, Tallinn
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik
Foto Tairo Lutter, Postimees
21.09.2021, Tallinn Tervise- ja tööminister Tanel Kiik Foto Tairo Lutter, Postimees Foto: Tairo Lutter

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on koroonavastases võitluses võtmetähtsusega laialdane vaktsineerimine, samas tunnistab minister, et kõiki meetmeid pole võimalik pikaajaliselt ette paika panna.

Riigikogu liige Priit Sibul saatis ministrile kirjaliku küsimuse, milles soovis teada, miks ei tehta uute nõuete ja piirangute kehtestamisel pikaajalisi plaane ja selgitustööd.

Kiige sõnul on COVID-19 uudne ohtlik nakkushaigus, mille puhul on vaja arvestada, et teave täieneb, samuti muutub ka nakkusolukord ning nakkuskollete tekkimise koht ja iseloom. Seetõttu ei ole võimalik kõigi meetmete ja piirangute kehtestamist pikaajaliselt ette näha.

Samuti soovis Sibul teada, milline on valitsuse plaan juhul, kui vaatamata kasutusele võetud meetmetele jätkub nakatumine COVID-19 viirusesse kasvutrendis.

Kiige sõnul on ühiskonna avatuna hoidmisel võtmetähtsusega elanikkonna laialdane vaktsineerimine ja eeskätt riskirühmade kaitse, kuid kõigi meetmete ja piirangute kehtestamist ei ole võimalik pikaajaliselt ette näha.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles