VIDEO JA BLOGI ⟩ Prognoos: novembri alguses on haiglates üle 500 koroonapatsiendi (5)

Postimees
Copy
Otse Postimehest: Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juht Ragnar Vaiknemets.
Otse Postimehest: Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juht Ragnar Vaiknemets. Foto: Tairo Lutter

Terviseameti pressikonverentsil räägivad koroonaviiruse levikust ja haiglaravi võimekusest terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ning terviseameti hädaolukorra staabi juht Ragnar Vaiknemets. 

Terviseameti hädaolukorra staabi juht Ragnar Vaiknemets märkis kolmapäevasel pressikonverentsil COVID-19 hetkeolukorra kohta, et lähiajal võivad uued piirangud olla paratamatud.

«Oleme jõudnud seisu, kus igapäevaselt nakatunute ja haiglaravil olijate arvud suurenevad. Novembri esimeses pooles on prognoosi järgi haiglas juba üle 500 patsiendi, kuid ressurssi on praegu kokku vaid 403 voodikohta. Eskaleerumine on lähiajal möödapääsmatu ning see tuleb alati plaanilise ravi arvelt,» märkis ta.

Vaiknemets nentis, et käes on sügis ning alanud ka üldine nakkushaiguste periood. «See tähendab suuremat koormust kõigile meedikutele, perearstidele, kiirabile,» ütles ta.

«Kustun kõiki üles hindama oma ravivajadust EMO ja kiirabi vaatest. Kelle elu on ohus seal pole küsimustki, kuid muudel juhtudel tuleks konsulteerida perearstiga. Tuleb helistada perearsti nõuandeliinile 1220 ning saab infot, kas tasub EMO-sse või kiirabi poole pöörduda või saab abi mujalt,» selgitas Vaiknemets.

Vaiknemets kinnitas, et plaanis on muuta ka kontrolli rangemaks ettevõtetes ja avalikus ruumis. «Kavatseme jälitada koroonanakatumise jälgi uuel tasemel ning ka piirangud võivad olla paratamatud lähiajal hoolimata vaktsineerimisest,» ütles ta.

Tagasi üles