Rakvere haigla võib peagi avada Covid-osakonna

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Covid-osakonna avamine Rakvere haiglas on ilmselt lähiaja küsimus.
Covid-osakonna avamine Rakvere haiglas on ilmselt lähiaja küsimus. Foto: Marianne Loorents

Surve Rakvere haiglas Covid-19 haigetele osakonna avamiseks suureneb, viimase ööpäeva jooksul sattus haigla erakorralise meditsiini osakonda viis Covid-positiivset inimest.

Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev lausus, et pole tänahommikust aruannet veel näinud, sest koosolekud alles algavad, mistõttu ta ei osanud ka öelda, mitu koroonaviirusega nakatunut toimetati haiglaravile mujale ning mitu suunati end tohterdama koju.

Valdavalt on Covid-patsiente saadetud Rakverest edasi Tallinnasse. «Oleme saatnud patsiente nii lääne kui ka ida poole, põhiliselt ikka Lääne-Tallinna keskhaiglasse. Aga ühel hetkel, kui Tallinn ütleb, et ta meilt haigeid enam ei võta, eks siis tuleb siia jätta. Täpselt nii see saab juhtuma,» ütles Ain Suurkaev.

Rakvere haiglas võib Covid-osakonna avamine saada tema kinnitusel teoks varsti. «Sellel hetkel, kui enam teistmoodi ei saa, siis tuleb teha,» tähendas Suurkaev.

Haiglajuht möönis, et sel juhul tehakse seda paraku plaanilise ja muu ravi arvelt. «Nii ongi, et ühest otsast paneme midagi kinni ja teisest otsast teeme midagi lahti. Patsientide jaoks ravi kättesaadavus kindlasti väheneb ja rõhk läheb siis Covidi peale. Nii saame teha, teist varianti ei ole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles