Venemaal registreeriti taas koroonarekordid, kehtestati uued piirangud (2)

Copy
3. Aprill 2020. 
Politsei jalutamas inimtühjal Punasel väljakul.
3. Aprill 2020. Politsei jalutamas inimtühjal Punasel väljakul. Foto: Shutterstock

Venemaal tuvastati viimase ööpäeva jooksul rekordarv koroonaviirusesse nakatunuid, viiruse tagajärjel suri samuti rekordarv inimesi, vaktsineerimine toimub teosammul ja kehtestati uued piirangud.

Valitsuse ametliku statistika kohaselt nakatus viimase ööpäeva jooksul viirusesse 31 299 inimest ja haiguse tagajärjel suri 986 inimest. Kokku on Venemaal Covid-19 tõttu surnud 220 315 inimest, mis on suurim arv Euroopas.

Venemaa eri piirkondadest Covid-19 andmeid koguva veebilehe Gogov teatel on vaid 31 protsenti elanikkonnast täielikult vaktsineeritud. Rangete piirangute puudumine on lubanud viirusel levida, kuigi osa piirkondi nõuab taas avalikesse kohtadesse sisenemisel QR koode.

Kreml on uute piirangute kehtestamisel olnud kõhklev, hoolitama sellest, et nimetas riigi kaitsepookimise taset «vastuvõetamatult» madalaks ning kinnitas ka sel nädalal, et võimud peavad tagama «majanduse toimimise».

Tervishoiuminister Mikhail Muraško süüdistas viiruse levikus neljapäeval venelaste «käitumist» ja kutsus neid üles end vaktsineerima.

«Juhul kui me praegu üldisi piiravaid meetmeid ei kehtesta, on jätkuv oht, et nakkuste arv tõuseb,» tsiteeris Muraškot Vene uudisteagentuur TASS. Kuid ta ei täpsustanud võimalikke piiranguid.

Kuigi mitmed Vene vaktsiinid on saadaval juba kuid, on võimudel raskusi vaktsiinide osas skeptilise rahva kaitsepookimisega. Sõltumatute arvamusküsitluste andmeil ei plaani üle poole venelastest end vaktsineerida.

Viirusepuhangu keskmeks on Moskva, kus seni pole piiranguid taaskehtestatud, kuid esmaspäeval tuli teade, et üle kogu linna avatakse tosin testimispunkti, kust elanikud saavad tasuta kiirteste.

Sõltumatud eksperdid süüdistavad võime Venemaa pandeemia tõsiduse alatähtsustamises.

Statistikaamet Rosstat vahendas, et koos kaudselt koroonaviirusega seotud surmadega oli augusti lõpuks viiruse tagajärjel surnud üle 400 000 inimese.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles