Austraalia suurim linn Sydney loobub karantiinist (1)

Copy
15.10.2021
Inimtühi Sydney lennujaam.
15.10.2021 Inimtühi Sydney lennujaam. Foto: DAVID GRAY/AFP/Scanpix

Austraalia suurim linn Sydney lõpetab tuleval kuul reisijatele mõeldud karantiininõuded, teatasid sealsed võimukandjad reedel.

Uus-Lõuna-Walesi osariigi peaminister Dominic Perrottet kinnitas, et alates 1. novembrist saavad vaktsineeritud reisijad osariiki siseneda ilma mis tahes karantiinita.

Otsus on silmapaistev kannapööre osariigi jaoks, mis 19 kuud tagasi sulges piirid ja kehtestas maailma ühed kõige karmimad koroonapiirangud.

Siiski sai Perrottet sõnum tagasilöögi Austraalia peaministrilt Scott Morrisonilt. Kui karantiinireeglid kehtestab osariik, siis kontroll riigipiiri üle on keskvalitsuse päralt.

«Kõik, millest me räägime, puudutab Austraalia kodanikke, residente ja nende vahetuid pereliikmeid,» ütles Morrison kinnitusega, et ta ei ava veel riigipiire väliskülastajaile. Kriitikud on nimetanud Austraaliat «erakuriigiks».

Perrottet sai Austraalia rahvarohkeima osariigi peaministriks eelmisel nädalal, kui ta eelkäija oli korruptsiooniskandaali tõttu tagasi astunud. Ta on kiiresti astunud esimesi samme Covid-19 piirangute muutmiseks.

Ehkki osariigi ja keskvalitsuse sõnumid on vastuolus, on nii lennukompaniid kui ka reisifirmad tervitanud Uus-Lõuna-Walesi uue peaministri samme tagasipöördumiseks normaalsusesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles