Tallinn alustas tõhustusdoosidega riskirühmadele ja eesliinitöötajatele (1)

Copy
Ester Öpik asus tööle Tallinna linna juures
Ester Öpik asus tööle Tallinna linna juures Foto: Madis Veltman

Tallinna linn alustas kolmandate dooside tegemist riskirühmadele ja eesliinitöötajatele, tõhustusdooside manustamist alustati Iru hooldekodu klientidele ja töötajatele.

Tallinna koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik märkis, et käib ka ettevalmistus pealinna koolide ja huvikoolide õpetajatele kolmandate dooside tegemiseks.

«Eesmärk on tõhustusdoosid õpetajatele ära teha oktoobrikuu jooksul, koolivaheaeg pakub selleks hea võimaluse,» sõnas Öpik. «Praegu käibki ettevalmistus koostöös eratervishoiuasutustega, et alustada ka kooliõpetajatele kolmanda doosi süstimist. Ühtlasi pakume õpetajatele soovi korral ka gripivaktsiini. Õpetajate jaoks on vaktsineerimine tasuta, selle eest tasub linn.»

Covid-19 vaktsiini tõhustusdoosiga vaktsineerimine on soovitatav üle 65-aastastele inimestele ja hoolekandeasutuste elanikele (18+) mitte varem kui 6 kuu möödumisel vaktsineerimiskuuri lõpetamisest. Esmase vaktsineerimiskuuri läbinud 18–64-aastaseid võib nende soovi korral tõhustusdoosiga vaktsineerida mitte varem kui 8 kuu möödumisel kuuri läbimisest.

Tõhustusdooside tegemiseks kasutatakse praegu Pfizer/BioNTechi vaktsiini, mida võib manustada tõhustusdoosina sõltumata sellest, millist Covid-19 vaktsiini on inimene eelnevalt saanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles