Confido pakub tänasest koroonavaktsiini tõhustusdoosi (3)

PM Tervis
Copy
Confido Meditsiinikeskus Lasnamäe Centrumis.
Confido Meditsiinikeskus Lasnamäe Centrumis. Foto: Konstantin Sednev/Scanpix

Confido pakub tänasest oma 13 vaktsineerimispunktis kõigile täiskasvanutele Covid-19 vaktsiini vabatahtlikku tõhustusdoosi.

«Me peame arvestame tõsiasjaga, et koroonaviiruse kolmas laine on sisuliselt kohal ning tänasest on kõigile täiskasvanutele selle vastu täiendava kaitse võimalus kättesaadav nii-öelda kolmanda vaktsiinidoosi näol,» ütles Confido kiirkliinikute juht Marek Seer.

«Tõhustusdoosiks kasutame Pfizerit sõltumata sellest, millega eelmine vaktsiin tehtud on, kuna Euroopa ravimiamet on just Pfizeri vaktsiini tõhustusdoosideks heaks kiitnud,» selgitas Seer ja lisas, et pärast vaktsineerimist uueneb ka digilugu.ee keskkonnas kuvatud info ja inimene peaks endale looma uue, värskendatud andmetega vaktsineerimispassi.

Tõhustusdoosi saavad Confido vaktsineerimispunktides teha täiskasvanud, kellest 18–65-aastastel peab olema eelmisest vaktsineerimisest möödas vähemalt 8 kuud, üle 65-aastastel vähemalt 6 kuud.

Pärast 6 kuu möödumist saavad ka sotsiaal-, haridus- ja meditsiinitöötajad kasutada tõhustusdoosi võimalust. Immuunpuudulikkusega inimestel on soovitatav manustada Covid-19 vaktsiini tõhustusdoos mitte varem kui 6 kuu möödumisel esmase vaktsineerimiskuuri lõpetamisest.

Koroonaviiruse vastu esmane vaktsineerimine on avatud kõigile inimestele, kes on vähemalt 12-aastased. See on vabatahtlik ja tasuta. Confido teostab Covid-19 vastu vaktsineerimist Tallinna ja Tartu kiirkliinikutes, Tallinnas asuvas vaktsineerimiskeskuses ja -bussis ning Tartus Raatuse tervisekskuses asuvas vaktsineerimispunktis. Koostöös südameapteegiga on avatud seitse vaktsineerimispunkti üle Eesti.

Koroonaviiruse testimispunkte on Confidol Eestis kokku 21. Täpsed asukohad ja lahtiolekuajad leiab siit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles