Lugeja küsib: kuidas oma töötajaid vaktsineerima julgustada? (1)

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja/Scanpix

«Vastavalt riskianalüüsile on meil töötajate vaktsineerimine vältimatult vajalik. Paljud töötajad aga kardavad võimalikke kõrvaltoimeid ning tahaksid oma küsimustele vastuseid saada just eksperdilt. Kuidas saaksime oma töötajaid vaktsineerima julgustada?» küsib lugeja. 

Vastab tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist Sandra Kuus.

Kõikide küsimuste puhul soovitame töötajatel alati pöörduda oma vahetu juhi, töökeskkonnaspetsialisti, -voliniku või muu tööandja esindaja poole. Kõnealuse teema puhul võib aga esindajal spetsiifilistest teadmistest puudu jääda, kuid siin pakub abi haigekassa.

Kõikidel tööandjatel on võimalus haigekassa kaudu tellida oma töötajatele individuaalne seminar lektor-eksperdiga, mille käigus tervishoiuspetsialist annab põhjaliku ülevaate vaktsiinidest, vaktsineerimise protsessist ning ka võimalikest ohtudest ning vastatakse küsimustele.

Ekspert-lektori teenus on tasuta, teenuse kasutamiseks või täpsustavate küsimuste tekkimisel kirjuta aadressil vaktsineerimine@haigekassa.ee.

Kohtumise aeg on 30–45 min. Kohtumisel käsitletavad teemad:

  • Keha (immuunsüsteemi) vastus viirusnakkusele;
  • Vaktsineerimine vs viirusnakkus, vaktsiinide võimalikud kõrvaltoimed, vaktsiinidega välditavad haigused;
  • Covid vaktsiinide olemus;
  • Vaktsineerimisega seotud arvamused ja müüdid;
  • Covid vaktsineerimise läbiviimine.

Haigekassa teise teenusena saab töökohale tellida ka vaktsineerija. See sobib hästi juhul, kui töötajate jaoks asub lähim võimalik vaktsineerimispunkt liiga kaugel või on avatud ebasobivatel aegadel, samuti saavad töötajad siis olla kindlad, et vaktsineerimiseks kulunud aeg arvestatakse tööaja sisse.

Vaktsineerija kutsumiseks peab ettevõttes olema vähemalt viis vaktsiini soovijat. Teenuse kasutamiseks tuleb kirjutada aadressil vaktsineerimine@haigekassa.ee. Infot vaktsineerimiskohtade, maakondlike vaktsineerimise koordinaatorite, vaktsiinide ja nende toime ning müütide kohta saab ka veebilehelt www.vaktisineeri.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles