Ratas ei pea võimalikuks riigikogu sekkumist piirangute kehtestamisse

BNS
Copy
Riigikogu esimees Jüri Ratas (Keskerakond).
Riigikogu esimees Jüri Ratas (Keskerakond). Foto: Gert Tali

Riigikogu esimees Jüri Ratas (Keskerakond) leiab, et riigikogul puudub võimalus otseselt koroonapiirangute kehtestamisse sekkuda.

«Neid võimalusi riigikogu juhatusel ei ole,» ütles Ratas vastuseks rahvusringhäälingu küsimusele, kas riigikogu juhatus ei võiks kokku kutsuda istungit piirangute kehtestamise arutamiseks.

«Küll aga on riigikogu komisjonid nagu sotsiaalkomisjon ja riigieelarve kontrolli erikomisjon olnud tihedalt seotud COVID-19-kriisi teemade arutamisega ning see roll peaks jätkuma,» rõhutas Ratas.

Tema sõnul on peaminister ja teised valitsuse liikmed käinud ja ka edaspidi oodatud riigikogu ette neil teemadel rääkima. Lisaks on riigikogu korraldanud koroonaviiruse teemal ka olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu.

Opositsiooni kuuluva Isamaa erakonna esimees Helir-Valdor Seeder kritiseeris teisipäeval valitsuse otsust hakata koroonaviiruse leviku takistamiseks piirama inimeste liikumisvabadust. Seeder leidis, et see on põhimõtteline küsimus, mis tuleb otsustada riigikogus, mitte kitsalt valitsuskabinetis.

Samuti ütles vandeadvokaat Paul Keres kolmapäeval, et tema hinnangul ei tee parlament oma tööd, kui ei osale piirangute kehtestamise arutelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles