Abivajajatele jagatakse tasuta maske

PM Tervis
Copy
Kaitsemaskide kandmine on kohustuslik.
Kaitsemaskide kandmine on kohustuslik. Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix Baltics

Kesklinna valitsus jätkavad tasuta meditsiiniliste maskide jagamist paljulapselistele peredele, üksikvanematele, pensionäridele ja sissetulekust sõltuvat toetust saavatele linlastele.

Alates esmaspäevast, 25. oktoobrist hakkavad kehtima Vabariigi Valitsuse täiendavad meetmed koroonaviiruse leviku ohjeldamiseks ja haiglate ülekoormuse vähendamiseks.

Seal hulgas tuleb hakata kandma maske ning enam ei piisa senisest suu ja nina katmisest salli või mõne muu tekstiiliga.

Lisaks andis valitsus tungiva soovituse kanda alates 12. eluaastast maske ka korraldatud tegevuste puhul – näiteks kinos, teatris, kontserdil –, kus kontrollitakse vaktsineeritust või haiguse läbipõdemist. Koroonaviiruse levikut takistavad ainult meditsiinilised või nendega võrdsustatud maskid, mistõttu on soovitatav kasutada üksnes neid.

Tallinna linnaosad jagavad paljulapselistele peredele (kolm ja enam last peres) kaks pakki ning üksikvanematele, sissetulekust sõltuvat toetust saavatele linlastele ja pensionäridele ühe paki meditsiinilisi maske (50 maski pakis).

Kesklinna linnaosas jagatakse maske Kesklinna valitsuse infosaalis aadressil Nunne 18 (E 8.15-18.00, T-N 8.15-17, R 8.15-16.00), linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnas aadressil Pärnu mnt 9 (E 9-12 ja 13-17.30, T ja N 9-12 ja 13-16.30), Kesklinna sotsiaalkeskuses aadressil Liivalaia tn 32 ( E-R 9-17) ja Raua saunas aadressil Raua 23 (E-P 11-20). Täpsemat infot maskide jagamisest saab küsida Tallinna Kesklinna Valitsuse infotelefonilt 645 7220 või saates e-kirja aadressile kesklinlane@tallinnlv.ee.

Maskidele järele minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument ja pensionäridel pensionitunnistus. Ühtlasi palutakse kohapeal järgida kõiki terviseohutuse nõudeid ning olla eelnevalt veendunud, et haigusnähud puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles