Eesti arstide sõnum: vaktsineerige! Oleme jõudnud olukorda, kus meedikud on kurnatud ning spetsialiste enam ei jätku (62)

Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kui Eesti tahab kuuluda Põhjamaade hulka ja piirangutest vabaneda, siis parim võimalus selleks on elanikkonna võimalikult kõrge vaktsineerimistase. Arstid tänavad kõiki, kes on endale juba kaitsesüstid teinud ning pöörduvad kõigi vaktsineerimata kodanike poole: palun minge vaktsineerima!

Arstid rõhutavad oma ühisavalduses, et koroonapatsientide hulk kasvab iga päevaga. Käegakatsutav on olukord, kus plaaniline ravi lõpetatakse täielikult ja eluohtlikus seisundis patsientide ravi on ohus.

«Raske on intensiivravis olevatest COVID-19 haigetest valida, keda ravida, keda mitte. Intensiivravisse jõuavad praktiliselt ainult vaktsineerimata patsiendid,» ütles arstide liidu president, Tartu intensiivravi arst Jaan Sütt.

Ka plaanilisest ravist ilma jäämine on inimeste jaoks ebaõiglane ja nende tervis võib seda oodates pöördumatult halveneda. Tänaseks oleme jõudnud olukorda, kus õed, hooldajad ja arstid on kurnatud ja spetsialiste ei jätku, märgitakse pöördumises.

«Täna on igal Eesti inimesel ligipääs vaktsiinile. Parim nõustaja vaktsineerimise korraldamisel on teie perearst. Vaktsineerima jõudmisel saab teid aidata valla- või linnavalitsuse sotsiaaltöötaja. Ärge jätke end ilma võimalusest see kriis üle elada!» rõhutavad arstid.

«Hea õpilane, lapsevanem, õpetaja, koolijuht – palun jätame ära koolivaheajale planeeritud suurkogunemised, kus lähikontaktist hoidumine on võimatu!»

«Kui tahame kuuluda Põhjamaade hulka ja piirangud kunagi kaotada, peame jõudma sama kõrge vaktsineerimistasemeni. Arstkond tänab kõiki inimesi, kellel on kaitsesüstid tehtud ja pöördub kõigi vaktsineerimata kaaskodanike poole: palun minge vaktsineerima!» rõhutatakse pöördumises.

Kommentaarid (62)
Copy
Tagasi üles