ÜLESKUTSE ⟩ Anna märku enda või lähedase plaanilise ravi katkemisest

Copy
Põhja-Tallinna Regionaalhaigla (PERH) covid osakond.
Põhja-Tallinna Regionaalhaigla (PERH) covid osakond. Foto: Madis Veltman

Eesti haiglad piiravad või katkestavad plaanilise statsionaarse ravitöö, et katta suurenenud Covid-19 haiglaravi vajadust ning suurendada ravivõimalusi. 

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse liikme ja ravijuhi Ene Hallingu sõnul on olukord tõsine ning haigla töö vajab täiendavaid ümberkorraldusi. Keskhaigla alustas plaanilise ravi piiramist juba reedest. 

«Me näeme iga päev nakatumisnäitajate tõusu. See kõik on toonud kaasa järjest suureneva Covid-patsientide haiglaravi vajaduse. Olukorra lahendamiseks peame statsionaarset ravi piirama ja avama ka teise Covid-osakonna,» märkis ta.

«Oleme jõudnud olukorda, mil nii kliinikumi kui ka teiste Lõuna meditsiinistaabi haiglate Covid-19 voodikohtade täitumus on 100 protsendi piiril. Arvestades viimaste nädalate nakatumisnäitajaid ja pidevat haiglaravi vajaduse kasvu Covid-19 tõttu, tuleb Covid-19 voodikohti juurde luua,» ütles Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse liige professor Joel Starkopf Tartu Postimehele. 

Tartu ülikooli kliinikumi ravijuht Andres Kotsari sõnul on plaanilise statsionaarse ravitöö peatamine möödapääsmatu, olgugi et sellega halveneb teiste patsientide ravile pääsemine. See tähendab, et paljude haiglaravi ootavate inimeste operatsioon, protseduur ja uuringuid lükatakse edasi. 

Kui ka sinu või sinu lähedase plaaniline ravi on Covid-patsientide haiglaravi vajaduse tõttu katkestatud või edasi lükatud, siis anna sellest meile märku meiliaadressil toimetus@postimees.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles