Kaitsevägi on valmis haiglatele appi saatma ka reservväelased (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pärnu haigla. Foto on illustratiivne.
Pärnu haigla. Foto on illustratiivne. Foto: Madis Veltman

Kaitseminister Kalle Laaneti (RE) kinnitusel on kaitsevägi valmis lisaks ajateenijatele ja tegevväelastele haiglatele appi saatma ka reservväelased.

Laanet saatis tervise- ja tööministrile kirja, milles avaldas valmisolekut toetada haiglaid koroonakriisiga toimetulemisel täiendavate parameedikute ja hingamisaparaatidega, juhul kui kriis peaks veelgi süvenema. Samuti on kaitsevägi valmis appi kutsuma reservväelased.

«Kaitsevägi peab toetama ka tsiviilkriiside lahendamist ning tänases keerulises olukorras peame eelkõige toetama meditsiinisüsteemi, et päästa inimelusid. Oleme selleks valmis kaasama ka reservväelased,» ütles Laanet, kelle sõnul on kaitsevaldkond panustanud kriisiga toimetulemisse nii isikkoosseisu, meditsiinivarustuse kui isikukaitsevahenditega.

«Kaitsevägi on Lääne-Tallinna keskhaiglale eraldanud kümme hingamisaparaati. Lähiajal saame haiglatele täiendavalt kasutusse anda veel 15 hingamisaparaati,» kinnitas kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lusti. Ta lisas, et Põhja-Eesti regionaalhaiglas jätkavad nädalaste vahetustega teenistust viis kaitseväe parameediku väljaõppe saanud ajateenijat ning ollakse valmis rakendama ka tegevväelasi.

Kaitseväel on teenistuses nii tegevväelasest parameedikud kui ka ajateenijad, kes on läbinud parameediku väljaõppe. Järgmised ajateenijad lõpetavad parameediku väljaõppe detsembri alguses ning nemadki on valmis vajaduse korral appi minema.

Täpne osutatava abi maht sõltub ministeeriumi teatel aga meditsiinisüsteemi vajadustest ja sotsiaalministeeriumi ametiabi taotlusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles