Lasnamäel jätkatakse tasuta maskide jagamist

PM Tervis
Copy
Kaitsemaskide kasutamine on kohustuslik.
Kaitsemaskide kasutamine on kohustuslik. Foto: URMAS LUIK / PARNU POSTIMEES /Scanpix

Tallinna linn jätkab tasuta ühekordsete meditsiiniliste maskide jagamist vähekindlustatud inimestele. Lasnamäel tasuta maskide saamiseks peab ka inimese rahvastikuregistri järgne elukoht olema samas linnaosas.

«Maskide kandmine on oluline koroonaviiruse leviku ohjeldamiseks ning teame, et paljudele käib maskide soetamine vajalikus koguses üle jõu. Seepärast jätkab linn tasuta maskide jagamist paljulapselistele peredele, üksikvanematele, pensionäridele ja sissetulekust sõltuvat toetust saavatele inimestele. Samuti aitame inimesi vajadusel COVID tõendi väljatrükiga,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Paljulapselistele peredele (kolm ja enam last peres) jagatakse kaks pakki, üksikvanematele, sissetulekust sõltuvat toetust saavatele linlastele ja pensionäridele jagatakse üks pakk meditsiinilisi maske (pakis on 50 maski).

Maskidele järele tulles peab kaasa võtma isikut tõendava dokumendi, pensionärid pensionitunnistuse. Maske jagatakse Lasnamäe Linnaosa Valitsuses kohapeal (Pallasti 54) esmaspäevast reedeni linnaosa valitsuse tööaja jooksul. Pensionärid saavad maske ka Lasnamäe Sotsiaalkeskusest (Punane 36).

«Lasnamäe nakatumismäär on varasemaga võrreldes küll madalam, kuid haigestumuse trend on siiski tõusuteel ja see valmistab meile muret. Seetõttu kutsun üles ennast vaktsineerima ja hoolikalt maski kandma. Lisaks edastame Lasnamäel maske ja desovahendit nendele kortermajadele, kus Terviseameti andmetel on avastatud koroonakolle,» lisas Svet.

Nii linnaosavalitsuses kui ka Lasnamäe Sotsiaalkeskuses saab tasuta välja trükkida COVID tõendit immuniseerimise või läbipõdemise kohta. Vajadusel klienditeenindajad saavad inimest aidata ja juhendada, kuid selleks tuleb kindlasti kaasa võtta ID-kaart ja selle PIN-koodid. Nende puudumisel peab pöörduma Politsei- ja Piirivalveameti poole. Klienditeenindajad ei saa aidata tõendi mobiilseadmesse alla laadimisel.

Nii maski pakile kui ka COVID tõendile järele tulles palume arvestada elava järjekorraga. Lasnamäe Linnaosa Valitsuse teenindussaal on avatud esmaspäeviti kl 8.15-18.00, teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval kl 8.15-17.00 ning reedel kl 8.15-16.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles