Tallinn avab nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkti Vabaduse väljakul

PM Tervis
Copy
Vabaduse väljak.
Vabaduse väljak. Foto: Herman-Erik Isop/Scanpix

Tallinna linn valmistub koostöös eratervishoiuteenuse osutajaga vaktsineerimisbrigaadi käivitamiseks novembris, et võimaldada inimestele ka kodus vaktsineerimist. Ühtlasi rajatakse Vabaduse väljakule statsionaarne nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkt.

Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et ehkki Tallinna nakatumise näitaja on hetkel veel teiste omavalitsustega võrreldes veidi parem, tuleb arvestada sellega, et olukord halveneb ka siin.

«Vaktsineerimine aitab tervishoiukriisi süvenemist pidurdada ja sellega toime tulla, seepärast soovime vaktsineerimist inimestele veelgi mugavamaks teha,» sõnas Kõlvart.

«Praegu valmistame koostöös eratervishoiuteenuse pakkujaga ette kodus vaktsineerimise võimalust, soovime seda teenust hakata linlastele pakkuma alates 8. novembrist. Samal ajal teeme ka ettevalmistusi statsionaarse nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkti avamiseks novembri esimeses pooles Vabaduse väljakul.»

Kodus vaktsineerimise teenus on mõeldud eeskätt neile, kes liikumisraskuste tõttu ei saa ise vaktsineerima minna, kuid vaktsineerimisbrigaadi saaksid tellida ka kõik teised soovijad. Nii tuleb brigaad inimesele koju, nõustab ja vaktsineerib ning jääb 15 minutiks jälgima inimese seisundit.

Eelmisel nädalal avati neljas linnaosas Covid-19 nõustamis- ja vaktsineerimispunktid, kus eilse seisuga on tehtud 1875 kaitsesüsti, sealhulgas 1386 esmast doosi. Kuna teenus on inimeste poolt hästi vastu võetud, otsustati kolme aktiivsema külastusega telgi lahtiolekut pikendada vähemalt nädalaks ning pakkuda sama teenust ka Lasnamäe elanikele Lindakivi kultuurikeskuses, kus avatakse nõustamis- ja vaktsineerimispunkt ülehomsest, 30. oktoobrist.

Eesti keskmine nakatunute arv saja tuhande elaniku kohta viimase seitsme päeva jooksul on 828, Tallinnas 674. Tallinna linnaosadest on kõige kõrgem nakatumise näit viimase seitsme päeva jooksul Nõmmel, kus on 966 nakatunut saja tuhande elaniku kohta, järgneb Pirita 755ga. Enamik linnaosi jääb nakatumise poolest veel alla Eesti keskmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles