Venemaa teatas rekordilistest Covid-19 nakkuste ja surmade arvust, Moskva peatas mitmed teenused (3)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Yevgeny Paulin/Scanpix

Venemaa teatas neljapäeval rekordilisest koroonaviiruse nakkusjuhtumite, kuid ka surmade, arvust, mil Moskva läks koroonalukku 11 päevaks.

Valitsuse andmetel oli Covid-19 nakkusjuhtumite arv 40 096 ning Covid-19 surmade arv 1159.

Moskva sulges neljapäeval 11 päevaks poed, koolid ja restoranid, et panna piir koroonaviiruse levikule ja surmadele.

Mitteelutähtsad teenused nagu kauplemis-, spordi- ja meelelahutusasutused on kinni 7. novembrini, nagu ka koolid ja lasteaiad. Lahti jäävad ainult toitu, ravimeid ja esmatarbekaupu müüvad poed.

Venemaa on üks koroonapandeemias enim kannatanud riike, kus Covid-19 tõttu on ametlikel andmetel surnud üle 230 000 inimese. Seni on võimud hoidunud linnade ja terve riigi lukkukeeramisest, nagu on tehtud paljudes lääneriikides.

President Vladimir Putini valitsus pani lootuse kodumaisele vaktsiinile Sputnik V, kuid venelased on väga tõrksad end vaktsineerida laskmast.

Neljapäeva seisuga on täielikult vaktsineeritud vaid 32 protsenti Venemaa elanikkonnast, selgub koroonaportaalist Gogov.

Putin andis eelmisel nädalal korralduse kehtestada 30. oktoobrist 7. novembrini tasustatud töövaba nädal koroonanakkuse leviku pidurdamiseks ning ärgitas venelasi ilmutama vastutustunnet ja laskma end vaktsineerida.

Moskva alustas piirangutega juba neljapäevast.

Neljapäeva hommikul olidki Moskva tänavatel liiklusummikud tavalisest väiksemad, kuid metroo kihas sõitjatest nagu ikka. Paljud reisijad ei kandnud maske.

Võimud ei ole nõudnud, et venelased töövabal nädalal koju jääksid ja nii on paljudel kavas kasutada vaba aega reisideks nii kodu- kui välismaal.

Musta mere äärse Sotši kuurortlinna linnapea on hoiatanud tohutu turistide tulva eest, kasvanud on nõudlus Türgi- ja Egiptuse-reiside järele.

Venemaal on ametlikult registreeritud 8,3 miljonit koroonanakkuse juhtu, kuid sõltumatute ekspertide sõnul on tegelik arv veel suurem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles