Prof Starkopf: kodusele ravile peab jääma üha rohkem raskes seisus haigeid

Copy
Koroonapatsient Tartu Ülikooli Kliinikumi Intensiivraviosakonnas.
Koroonapatsient Tartu Ülikooli Kliinikumi Intensiivraviosakonnas. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tartu Ülikooli kliinikumis viibis 27. oktoobri seisuga 82 isolatsiooni vajavat Covid-19 patsienti, kellest 21 vajab intensiivravi. 25. oktoobri seisuga oli kliinikumi patsientidest 96 Covid-19 diagnoosiga (isolatsiooni vajavad ja isolatsiooni mittevajavad), st 17 protsenti aktiivravi patsientidest.

Tartu Ülikooli kliinikum on ulatuslikult suurendanud voodikohtade arvu. Covid-19 tavapalati voodikohti on praegu 71. Enne Covid-19 pandeemiat oli nakkushaiguste osakonnas 11 voodikohta. Nüüd on nakkushaiguste osakond laienenud 40 voodikohani, lisaks on avatud 20 voodikohta kopsukliinikus ja 11 tavavoodikohta südamekliiniku hallatavas Covid-19 osakonnas. Valmisolek Covid-19 patsientide hospitaliseerimiseks on olemas ka sünnitusosakonnas, lastekliinikus ja psühhiaatriakliinikus.

Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liige, anestesioloogia ja intensiivravi professor Joel Starkopf ütles Postimehele, et oluline on intensiivravi võimalus nii Covid-19 patsientidele kui ka mitte-Covid-19 patsientidele. See oli ka üks peamine ajend plaanilise ravitöö piiramisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles