GALERII Esimene koroonatest möödus koolijütsidele põnevuses (2)

Copy

Tallinna 21. Kooli esimese ja teise klassi õpilased alustasid esmaspäeva koroonaviiruse kiirtestimisega. Õpilased said pärast õpetaja juhendamist ja õpetussõnu testidega suuresti iseseisvalt tegutseda.  

Esmaspäeva hommikul külastas Postimees Tallinna kesklinnas asuvat 21. kooli, nägemaks, kuidas edeneb käesoleval nädalal koolides alustatud kiirtestimine. 

Testimine murekohti ei tekitanud ning pigem pakkus õpilastele põnevust ja isegi mängulist huvi. Lastele jagati kiirtestid kätte ning õpetaja abiga jõuti ka tulemusteni - positiivset koroonaproovi ei andnud lastest keegi. 

Uued terminid ja oskused

Sarnaselt 21. koolile lähenes testimisele mängulise õppetööna ka Tartu Katoliku Kool, kes saatis lastevanematele testimistunde tutvustava kirja. 

«Mida uut me õpime? Õpilased puutuvad kokku järgmiste mõistetega: antigeen, sekreet, testkassett, vatipulk, katsuti, puhverlahus jms,» tutvustati pöördumises. 

«Õpilased omandavad avastusõppe käigus järgmised oskused: tunneb ära kiirtesti elemendid ja teab nende otstarvet; oskab keerutada vatipulka ninasõõrme sisepinnal; oskab keerutada vatipulka puhverlahuses; oskab tilgutada puhverlahust testkassetile; oskab fikseerida tilgutamise kellaaja; suudab istuda vaikselt 15 minutit ja oodata testitulemust; tunneb ära positiivse, negatiivse ja kehtetu testivastuse; teab testi käigus tekkinud bioloogiliste jäätmete käitlemise põhimõtteid,» kirjeldas kool.

Katoliku Kool täpsustas, et testimistunnid toimuvad kolm korda nädalas ning ühtlasi soovis nii vanematele kui lastele kiirtestimisega seoses mõnusat õppimist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles