Regionaalhaigla kutsub igaüht andma oma panus ühise kriisi seljatamiseks

PM Tervis
Copy
Põhja-Tallinna Regionaalhaigla (PERH) covid osakond.
Põhja-Tallinna Regionaalhaigla (PERH) covid osakond. Foto: Madis Veltman/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Regionaalhaigla meedikud kutsuvad sel nädalal algavas kampaanias inimesi üles andma oma panus Covid-haiguse leviku tõkestamiseks. Kolmas Covid-haiguse laine on suurem ja kurnavam kui eelmised, haiglate koormus kasvab hoogsalt ja ohus on muude haigustega inimeste ravi. Arstid pöörduvad kampaaniaplakatitel ja sotsiaalmeedias inimeste poole palvega: «Palun anna sinagi oma panus».

Kasvava kriisi ohjamisel on oluline igaühe panus. Igaüks saab omalt poolt teha valikuid, mis piiravad viiruse levikut: vähendada kontakte, jääda võimalusel koju, vaktsineerida ja kanda inimeste seas maski.

Covid-haigete hoogsalt kasvav arv seab haiglad ja meedikud tõsise surve ja keeruliste valikute ette. Plaanilist ravi on piiratud ja piiratakse veel, ohtu võib sattuda erakorralise abi võimekus.

«Covid-haigus ei ole kuskile kadumas ja meil tuleb koos õppida sellega elama,» ütles regionaalhaigla ülemarst-juhatuse liige prof Peep Talving ja lisas: «Ainult koos on võimalik edasi minna, kutsun tõesti üles igat Eesti inimest mõtlema kaasa ja osalema meie ühise kriisi lahendamisel».

Meedikud tänavad kõiki inimesi, kes on andnud oma panuse viiruse leviku taandumiseks, vähendades lähikontakte, kandes maski, vaktsineerides Covid-haiguse vastu ning järgides kehtestatud piiranguid.

Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles