Riia haiglatesse saadeti Covid-19 patsiente teenindama sõjavägi

BNS
Copy
Patsient Covid-osakonnas.
Patsient Covid-osakonnas. Foto: Mihkel Maripuu/Scanpix

Neljapäevast alustavad Riia haiglate toetamist kaitseväe sõdurid ja vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze liikmed, edastas kaitseministeerium.

Riia 1. ja 2. haiglas aitab neli Zemessardze liiget kanda personalil haigeid voodisse, toimetada neid jätku-uuringutele, jagada toitu ja teha muid abitöid.

Riia ida kliinilises ülikoolihaiglas on ravipersonalil abiks kümme sõdurit, kes täidavad ööpäev läbi valvetehnikute ülesandeid: teisaldavad haigeid, teenindavad neid ja ühendavad hapnikuballoonidega, veel viis sõdurit täidavad päevaajal haiglas teisi abitöid.

Mäletatavasti kasutas Läti sõjaväge juba mullu kevadel Covid-19 leviku ohjeldamiseks ja kriisist üle saamiseks. Sõjaväeobjektide valve ja hankekeskus võttis toona enda peale individuaalkaitse- ja desinfitseerimisvahendite hanked ja sõjaväge kasutati logistika toetuseks.

Relvajõud on valmis toetama tervishoiuministeeriumi personaliga vaktsineerimise korraldamisel 16. oktoobrist 31. detsembrini. Selle tegevusega on ühinenud neli Zemessardze brigaadi, vajadusel võidakse saata ka kutselisi sõjaväelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles