Valitsus eraldas perearstikeskustele vaktsineerimise edendamiseks 5 miljonit eurot

PM Tervis
Copy
Koroona vastu vaktsineerimine.
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto: Kristjan Teedema/Postimees Grupp/Scanpix

Valitsus otsustas täna eraldada reservist viis miljonit eurot, et veelgi enam motiveerida perearste vaktsineerimise edendamisel. Tegu on tulemustasuga, mida makstakse perearstikeskustele vaktsineeritusega hõlmatuse suurendamiseks – haigekassa maksab tasu välja vastavalt sellele, kui hästi on perearstidel vaktsineerimine edenenud.

Valitsus eraldas reservist sotsiaalministeeriumile 5 miljonit eurot. Sellest 4,7 miljonit eurot suunatakse Covid-19 vaktsineerimise hoogustamiseks perearstikeskustele. 300 000 eurot suunatakse Eesti Perearstide Seltsile, et katta arendustegevustega seotud kulusid.

Tulemustasu kriteeriumid töötasid välja sotsiaalministeerium, haigekassa ja Eesti Perearstide Selts.

Toetusmeede koosneb kaheksast kriteeriumist, mis arvestavad nii üldarsti teenuse osutajate senist panust kui ka võtab arvesse vaktsineerimise edenemise kuni aasta lõpuni. Toetuse arvutamise täpne metoodika kehtestatakse haigekassa juhatuse otsusega.

Tulemustasu väljamaksmisel hinnatakse erinevate vanusegruppide vaktsineerimist perearsti nimistus, maakondlikult ja kogu elanikkonnas, ka seda, kuivõrd on perearst panustanud vaktsineerimisse väljaspool perearstikeskust ja oma nimistu väliseid inimesi vaktsineerides jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles