Ekspertide hinnangul võiks koroonaviiruse läbipõdemise tõendit pikendada aastani (1)

PM Tervis
Copy
Perearst dr Marje Oona.
Perearst dr Marje Oona. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sotsiaalministeeriumi eksperdid ja teadlased on võtnud arutluse alla, kas võiks praegu kuus kuud kehtivat koroonaviiruse läbipõdemise tõendit pikendada aastani, kirjutab ERR

Teadusnõukoja juhi Irja Lutsari sõnul on teadusnõukoda omalt poolt soovituse tõendi pikendamiseks andnud, kuid teemat peavad arutama ka teised eksperdid.

Immunoprofülaktika ekspertkomisjoni liikme Marje Oona sõnul tuleb arvestada, et ka teistes riikides on vaktsineeritutele ja läbipõdenutele Eestist erinevad nõuded.

«Paljudes riikides on ju nii, et läbipõdenud ikkagi peavad ennast vaktsineerima või soovitatakse kahte vaktsiinidoosi, mis on vajalik sertifikaatide jaoks. Aga meil riigisiseselt piisab ühest vaktsiinidoosist. Samuti on tõhustusdooside osas, me praegu ei soovita rutiinselt tõhustusdoosi neile, kes on põdenud ja ühe vaktsiinidoosi juba saanud,» rääkis Oona.

Tõendi pikendamise mõtet on poliitikutest toetanud näiteks Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder, kuid Signe Riisalo (Reformierakond) märkis, et praegu ei ole erakond ega valitsuskabinet läbipõdemise tõendi pikendamist arutanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles