Ida-Viru keskhaiglas jääb puudu õdedest ja arstidest (1)

PM Tervis
Copy
Ida-Viru Keskhaigla Covid-osakond.
Ida-Viru Keskhaigla Covid-osakond. Foto: Sander Ilvest / Postimees

«Hetkeseisuga on meie Covid-osakondadesse vaja vähemalt 13 õde, et keskhaigla saaks tagada haiglaravi vajavatele patsientidele kvaliteetse ravi ja hoolduse,» räägib Ida-Viru keskhaigla tegevjuht Tarmo Tohver.

Viimasel ajal on Ida-Viru keskhaiglas töölt läinud 13 õde. «Selleks, et me saaks tagada koroonapatsientidele vajaliku ravi- ja hoolduse kvaliteedi, vajame täiendavalt tööle õdesid ja abiõdesid. Õdede optimaalne arv oleks aga 15. Loomulikult ootame ka arste ja abiarste,» sõnab Ida-Viru keskhaigla tegevjuht Tarmo Tohver.

Lisaks koroonaosakondadele vajab haigla veel arste ja vanemarste ka teistesse üksustesse, eriti pediaatria, uroloogia ja ortopeedia osakondadesse.

«Suure koroonapatsientide arvu tõttu on meil aina keerulisem jätkata plaanilise ravi osutamist. Sisekliinikus on plaaniline ravi ajutiselt piiratud. Pingutame selle nimel, et mitte piirata plaaniliste operatsioonide tegemist kirurgiakliinikus, kuid raske haiguskuluga koroonapatsiendid suurendavad keskhaigla koormust ja mõjutavad meie võimekust tagada plaaniline ravi vajalikus mahus. Plaanilise raviga saab jätkata siis, kui kiirabiga tulevaid patsiente on väga vähe.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles