Raplas kolis koroonviiruse testimine telki

BNS
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Marianne Loorents/Scanpix

Rapla haigla lõpetas laupäevast koroonatestimise ning alates esmaspäevast saavad elanikud end testida uues uues asukohas - turu eesolevas parklas asuvas telgis.

Alates esmaspäevast, 8. novembrist, saavad inimesed anda koroonaviiruse proovi Rapla turu eesolevas parklas, sissepääsuga Taara tänavalt. Testida saab sõidukist väljumata. Lisaks on võimalus jalakäijate testimiseks.

Uues punktis koordineerib avaliku testimise partner Qvalitas Arstikeskus ning abistab ka kohalik meditsiinipersonal. Avaliku testimise organisatsiooni eestvedaja, Medicumi juht Tõnis Allik ütles, et Rapla haigla juures lõppes proovivõtt laupäeval, pühapäeval toimus üleminek ning täiskoormusega alustakse proovide võtmist uues asukohas esmaspäeval.

Proovivõtmine Qvalitase meedikute pool on planeeritud nii hommikusse kui õhtusse kuni kella 18.30-ni. Proovidele tuleb ikka järgi SYNLABi logistika ja need analüüsitakse Tallinnas. Tulemused saabuvad endiselt digilugu.ee keskkonda, selgitas Allik.

Allik kiitis seni Raplas käinud inimesi. «Inimestel on kaasas isikut tõendavad dokumendid kenasti, ollakse distantsi hoidvad ja sõbralikud nii järjekorras olijate kui meedikute vastu.» 

Ühtlasi tänas Allik Raplamaa haigla personali, kes seni tublilt koroonaproove võttis ning nüüd tänu Qvalitase meedikute Raplas käimisele saab keskenduda ravile ja vaktsineerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles