Sule: haiglaravi vajadust mõjutab väga palju see, kus ja kui vanad inimesed haigestuvad

PM Tervis
Copy
Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht dr Urmas Sule.
Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht dr Urmas Sule. Foto: Madis Veltman/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

«Eriti teeb murelikuks see, et 60 patsienti on siis kolmanda astme intensiivravi osakondades ja neist 44 on juhitaval hingamisel – see on selle perioodi kõige suurem number,» rääkis terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht Urmas Sule ERR-ile

«Kui vaatame Eesti tervikpilti, siis õnneks üldhaigestumise numbrid näitavad praegu stabiilset langust ja me väga loodame, et see niimoodi jääkski, kuigi kindlust veel ei ole,» ütles Sule.

Sule rõhutas ka seda, et haiglaravi vajadust mõjutab väga palju see, kui vanad inimesed ja kus haigestuvad. «Kui haigus jõuab hoolekandeasutustesse või ka haiglate õenduskeskustesse või siseosakondadesse, siis seal on tegelikult ravil inimesed, kes juba on nõrgas tervislikus seisundis ja nende puhul loomulikult on haiglaravi vajadust tunduvalt rohkem oodata,» rääkis kriisiabi meditsiinijuht.

«Väga palju sõltub sellest, kuhu meil puhangud kas tekivad või ei teki ja milline üldhaigestumise langus on. Praegu ikkagi on hoolekandeasutustes päris palju koldeid ja loodame, et ka seal tuleb stabiliseerumine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles