Peking rakendas piiranguid pärast kuue koroonajuhtumi avastamist

Copy
Kaubanduskeskus Raffles City Mall suleti, kui selgus, et lähikontaktne inimene oli seda külastanud.
Kaubanduskeskus Raffles City Mall suleti, kui selgus, et lähikontaktne inimene oli seda külastanud. Foto: Shutterstock

Peking sulges kesklinnas suure kaubanduskeskuse ja kehtestas neljapäeval lukustusmeetmed mitmes elurajoonis seoses kuue koroonanakkuse juhtumi avastamisega.

Meedia teatel tuvastati nakatumised Hiina pealinna Chaoyangi ja Haidiani piirkonnas, kõik need olid hiljuti riigi kirdeosas Jilini provintsis nakatunud inimeste lähikontaktsed.

Kolmapäeva õhtul suleti Pekingi kesklinnas Dongchengi piirkonnas kaubanduskeskus Raffles City Mall, kui selgus, et ühe koroonanakkusega inimese lähikontaktne oli seda külastanud, kirjutas ajaleht Beijing Youth Daily.

Kõik sissepääsud suleti ning hoones viibinud töötajatel ja klientidel ei lubatud lahkuda, enne kui nad olid teinud koroonatestid. Kaubanduskeskus on neljapäeval suletud.

Neljapäeva hommikul kehtestati lukustusmeetmed neljas elurajoonis, ühes koolis ja büroohoones. Kümnetel tuhandetel elanikel keelati lahkuda ning alustati nende massilist testimist.

Kuuest avastatud juhtumist neli on ühe leibkonna liikmed, ülejäänud Pekingis ärireisil olev Jilini elanik ja lähikontaktne, teatasid kohalikud terviseametnikud.

Hiina on seni suutnud väga kiireid ja karme meetmeid rakendades suuremaid koroonapuhanguid ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles