ECDC: Eestis ja veel üheksas ELi riigis on koroonaolukord äärmiselt muret tekitav (1)

Copy
10.11.2021 Põlva Põla Covid-19 kriis. Haigla.
10.11.2021 Põlva Põla Covid-19 kriis. Haigla. Foto: Sander Ilvest

Kümnes Euroopa Liidu 27 liikmesriigist on äärmiselt muret tekitav koroonaviiruse olukord, kinnitas reedel haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskus (ECDC), nimetades nende seas ka Eestit.

Pandeemia olukord on halvenemas kogu kontinendil, hoiatas ametkond.

«Üldist epidemioloogilist olukorda iseloomustas kõrge ja kiiresti kasvav nakkustest teatamise arv ja madal ning aeglaselt suurenev surmajuhtude arv,» kinnitas ECDC.

«Järgmise paari nädala jooksul suureneb prognooside kohaselt nakkuste ja surmajuhtumite ning haiglaravil ja intensiivravil viibivate patsientide arv.»

Oma iganädalases ülevaates nimetas keskus kümme ELi liikmesriiki, kus pandeemiaolukord on kõige muret tekitavam: Belgia, Bulgaaria, Horvaatia, Tšehhi, Eesti, Kreeka, Ungari, Holland, Poola ja Sloveenia.

«Enim on mõjutatud madalama vaktsineeritusega riigid,» kinnitas ECDC.

Saksamaa oli kümne järgmise riigi hulgas, mis klassifitseeriti väga muret tekitavaks, ning Prantsusmaa ja veel kolm riiki olid mõõdukalt muret tekitavad.

Itaalia, Malta, Hispaania ja Rootsi olid riigid, mis tõsist muret ei põhjustanud.

ECDC kinnitusel tõusid neli riiki viimasest ülevaatusest alates kõrgemasse kategooriasse ning viis riiki langesid allapoole.

Prognooside kohaselt peaks nakatumiste ja viirusesurmade arv järgmise kahe nädala jooksul 50 protsendi võrra kasvama, lisas keskus, mis tähendab, et nädalas on 100 000 elaniku kohta 300 nakatunut ja 2,7 surmajuhtumit.

Ülevaates vaadeldakse olukorda ELi liikmesriikides, Norras, Islandil ja Liechtensteinis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles