Küpros pakub üle 18-aastastele tõhustusdoosi tegemise võimalust

Copy
Koroonavaktsiin.
Koroonavaktsiin. Foto: Shutterstock

Küprose tervishoiuametnikud teatasid teisipäeval, et alustavad üle 18-aastastele koroonavaktsiini tõhustusdooside pakkumist.

Tervishoiuministeeriumi teatel saavad kõik üle 40-aastased kolmapäevast alates teha tõhustusdoose elavas järjekorras vaktsineerimiskeskustes, eeldusel, et nad on pool aastat tagasi täielikult vaktsineeritud.

Esmaspäeval võttis valitsuskabinet vastu otsuse laiendada tõhustusdoose kõigile üle 18-aastastele, kuid vanemaid vanuserühmi poogitakse varem.

Vahemeres asuva miljoni elanikuga saareriigis on kõrge vaktsineerituse tase ning nakatumine langenud rekordiliselt 1152 nakatumiselt ööpäevas mõnesajani.

Kuid täiskasvanute vaktsineerituse tase on pärast 80 protsendi künnise ületamist seisakus ning esmaspäeval registreeriti 354 nakatunut, mis on kõrgeim arv augustist alates.

Septembri algul alustas Küpros tõhustusdooside tegemist tervishoiutöötajatele ja hooldekodu elanikele, et takistada uue viiruselaine vallandumist vähenenud immuunsusega vanemaealiste hulgas.

Pärast seda on võimud tõhustusdooside vanuse alampiiri järjest langetanud.

Kuid suurem osa inimestest, kellel oleks õigus tõhustusdoosile, pole seni pookima tulnud.

Tervishoiuministeeriumi andmeil on tõhustusdoosi saanud 57,8 protsenti üle 80-aastastest, kuid vaid 23,3 protsenti üle 70-aastastest ja 13 protsenti üle 60-aastastest.

Küprosel on pandeemia algusest alates tuvastatud 128 038 koroonaviirusega nakatunut ning COVID-19 tagajärjel on surnud 588 inimest.

8. novembri seisuga oli saareriigis viimase kahe nädala jooksul 100 000 elaniku kohta 284,7 nakkusjuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles