Jaapanis tuvastati esimene koroonaviiruse omikrontüve juhtum

Copy
Koroonaviirus.
Koroonaviirus. Foto: Shutterstock

Jaapani valitsus kinnitas teisipäeval, päev pärast reisipiirangute kehtestamist, et riigis on tuvastatud esimene koroonaviiruse omikrontüve juhtum.

«Mis puudutab Namiibiast tulnud reisijat, siis riikliku nakkushaiguste instituudi analüüsi järel sai kinnitust, et see oli omikroni juhtum,» ütles valitsuse pressiesindaja Hirokazu Matsuno.

«See on esimene omikroni juhtum, mis Jaapanis kinnitust on leidnud,» ütles ta, lisades, et nakatunud reisija on raviasutuses isolatsioonis.

Juhtumile saadi jälile läbi lennujaamades tehtava rutiinse testi. Jaapan nõuab kõigilt reisijatelt koroonatesti enne ja ja pärast riiki saabumist.

Esmaspäeval karmistas Jaapan taas riiki sisenemise reegleid, keelates välismaalaste saabumise vaid loetud nädalad pärast piirangute lõdvendamist.

Uute piirangute järgi saavad riiki loetud eranditega tulla vaid Jaapani kodanikud ja elanikud. Inimesed, kes saabuvad piirkondadest, kus on omikrontüve juhtumeid, peavad jääma kolmeks kuni kümneks päevaks karantiini.

Jaapanis on koroonaviiruse tagajärjel surnud üle 18 300 inimese. Täielikult vaktsineeritud on pea 77 protsenti elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles