Omikrontüvi levib Ameerikas ja Austraalias

Copy
Koroonaviirus.
Koroonaviirus. Foto: Shutterstock

USA ja Austraalia teatasid esimestest Covid-19 omikronvariandi siseriiklikest nakkusjuhtudest, mille levikut maailm püüab meeleheitlikult pidurdada.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on öelnud, et võtab veel nädalaid, kuni saab selgeks, kas omikron kandub senistest tüvedest hõlpsamini edasi, kui rasket haigestumist see põhjustab ja kas selle vastu aitavad ka olemasolevad ravimeetodid ja vaktsiinid.

Euroopa Haiguste Ennetamise ja Tõrje Keskus (ECDC) hoiatas neljapäeval, et Lõuna-Aafrikast alguse saanud uus viirustüvi võib põhjustada lähikuudel üle poole Euroopa koroonanakkuse juhtudest.

Omikronvarianti leitud juba mitmekümnest riigist, teiste hulgas ka Indiast, kus koroonapandeemia on teinud tõsist laastamistööd.

Lõuna-Aafrika Vabariigi teadlaste esialgsete uuringute põhjal arvatakse, et uue tüvega taasnakatumise tõenäosus on kolm korda suurim kui delta- ja beetatüve puhul.

USA-s on kinnitust leidnud kümme omikrontüve nakksujuhtu, ühest teatati neljapäeval New Yorgis, kuid omikron on jõudnud ka Los Angelese maakonda ja Hawaiile.

Austraalia teatas reedel, et kolm tudengit andis omikroni suhtes positiivse proovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles