Taiwan uurib, kas koroonanakatumise taga võis olla laborihiir

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Taiwan teatas reedel, et uurib, kas hiirehammustus võib olla süüdi kõrge turvalisusega laboratooriumi töötaja nakatumises koroonaviirusega.

Tegemist on esimese kohaliku nakatumisega mitme nädala jooksul ning terviseametnikud uurivad, kuidas võis tippuurimiskeskuse Academia Sinica naistöötaja eelmisel kuul nakkuse saada.

Enamasti suletud piiridega ja rangete katantiininõuetega on Taiwan suutnud suurel määral viirusevabaks jääda.

Tervishoiutöötajate kinnitusel oli laboritöötajat enne positiivse koroonatesti andmist kaks korda hammustanud koroonanakkusega hiir.

Terviseminister Chen Shih-chung ütles ajakirjanikele, et töökohal nakatumise võimalus on suurem kui kogukonnas nakatumise võimalus, sest kogukonnasisene viiruselevik on olnud nulltasemel.

«Mis puudutab töökohta, olgu see siis kontoris või laboris, siis tuvastasime, et laboris on risk suurem. Kuid kas nakkus on (hiire)hammustusest või keskkonnast, peame edasi uurima,» lisas ta.

Töötajal pole olnud välisreise ja ta on Modernaga kahekordselt vaktsineeritud. Academia Sinica laboril on teine bioohutuse turvatase.

Viimane kohaliku levikuga viirusejuhtum tuvastati Taiwanil 5. novembril. Ligi 100 laboritöötaja lähikontaktset on nüüd kindlaks tehtud ja karantiini suunatud.

Taiwan pälvis üleilmse tunnustuse kiiruse eest, millega ta surmava haiguse algsele levikule selle väljajuurimiseks reageeris.

Kokku on Taiwanil kindlaks tehtud 14 500 haigusjuhtu ja 848 koroonasurma, millest enamiku tõi kaasa selle aasta alguse haiguspuhang, mis aga siiski maha suruti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles