Astri Grupp mõõdab viiruste ennetamiseks keskustes õhukvaliteeti

PM Tervis
Copy
Tartu Lõunakeskus.
Tartu Lõunakeskus. Foto: Sille Annuk/Scanpix Baltics

Astri Grupp alustas õhukvaliteedi mõõtmist Tartu Lõunakeskuses ja kahes Narva keskuses juba pea kaks aastat tagasi. Selleks, et külastajad tunneksid ennast keskuseid külastades ohutult ja mugavalt on võimalik õhukvaliteeti ka nüüd reaalajas jälgida nende keskuste kodulehtedelt.

Õhukvaliteedi mõõtmise eesmärgiks on tagada keskuste külastajatele turvatunne. «Kriisi ajal oleme tõdenud, et keskuste suur sisepindala võimaldab külastajaid hajutada ning tagada turvalise ostlemise. Samas on lisaks ostlejate hajutamisele oluline roll ka õhukvaliteedil. Kütte- ja ventilatsioonisüsteem kohandab hoonete sisekliimat vastavalt vajadusele automaatselt,» ütles Astri Grupi esindaja Tarmo Kleimann.

«Õhukvaliteedi ja CO2 taseme mõõtmisest ja täpsematest andmetest on olnud ostlemise turvalisuse tagamisel väga palju kasu.»

Nüüdsest on info keskuste õhukvaliteedi kohta ka avalikult jälgitav. «Õhukvaliteedi näitajad jõuavad vastava keskuse kodulehele otse süsteemist 15–30-minutilise intervalliga. Seal on ka täiendav selgitus, mida konkreetne näitaja tähendab. Kodulehtedele jõuab info keskuste kõige rahvarohkema koha siseõhu kohta, milleks enamasti on toidupoodide lähedus,» selgitas Kleimann.

Kolmes keskuses on ühtekokku enam kui sada sensorit. «Mõõdame nii süsihappegaasi kui ka õhuniiskust ja õhutemperatuuri üle kogu hoone, et tagada ühtlaselt hea sisekliima nii keskuse üldaladel kui ka kõikides kauplustes, kinodes ja spordisaalides,» lisas Kleimann.

«Lisaks praegusele kolmele keskusele plaanime õhukvaliteedi jälgimist alustada lähiajal ka Pärnu Keskuses ning Keskturu ja Balti Jaama Turu siseruumides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles