Ühendriikides on omikronist saanud peamine koroonaviiruse tüvi

Copy
Kooronatestide tegemine New Yorgis.
Kooronatestide tegemine New Yorgis. Foto: SPENCER PLATT/Scanpix

Ühendriikides on omikronvariandist saanud peamine koroonaviiruse tüvi, mis moodustab 73,2 protsenti viimase nädala uutest juhtumitest, mille kohta on andmed kättesaadavad, teatasid esmaspäeval tervishoiuametnikud.

Haiguste tõrje ja ennetamise keskused teatasid omikrontüve nakatumiste järsust kasvust laupäeval lõppenud nädalal. Oregonis, Washingtonis ja Idahos moodustas omikrontüvi sama aja jooksul koguni 96,3 protsenti uutest juhtumitest.

Uudised omikrontüve leviku kohta tulevad enne USA presidendi Joe Bideni teisipäeval koroonapandeemia teemal peetavat kõnet.

«See ei ole kõne riigi lukustamise kohta. See on kõne, milles kirjeldatakse ameeriklastele otsekoheselt ja selgelt vaktsineerimise eeliseid ja samme, mida me rakendame testimise suurendamiseks,» kinnitas Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki ajakirjanikele.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus kutsus esmaspäeval riike üles tegema raskeid otsuseid, mida on vaja koroonapandeemia lõpetamiseks järgmisel aastal. «2022 peab olema aasta, mil teeme pandeemiale lõpu,» sõnas Tedros. 

Aastalõpu pidustuste lähenedes ütles Tedros, et on parem sündmused praegu tühistada ja tähistada hiljem, kui tähistada praegu ja leinata hiljem. Ta toonitas, et riigid peaksid ohjeldama pühadega seotud riiklikke üritusi, sest rahvahulkade kogunemine oleks omikrontüvele täiuslik levikuplatvorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles