Üha enam USA lapsi vajab omikrontüve tõttu haiglaravi (2)

PM Tervis
Copy
Omikrontüvi levib laste seas. Pilt on illustreeriv.
Omikrontüvi levib laste seas. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eelmisel nädalal kasvas USAs laste hospitaliseerimine Covid-19 tõttu 30 protsenti, peamiseks põhjuseks peetakse jõuliselt levivat omikrontüve. 

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuste viimaste andmete kohaselt on riigis 28. detsembri seisuga haiglaravil 260 last. Ainuüksi New Yorgis on laste hospitaliseerimiste arv alates detsembri algusest viis korda suurenenud, kirjutab Medical Xpress.  

Lastearst dr Sallie Permar ütles uudisteväljaandele CBS, et vanemad peaksid omikrontüve tõsiselt võtma ja lapsi vaktsineerima. 

«Sümptomid on piisavalt tõsised, et lapsi haiglasse võtta, see näitab, et Covid-19 ei ole ainult täiskasvanute haigus,» lisas Permar. 

New Yorgis vaktsineeritakse lapsi alates viiendast eluaastast. 

Permar lisas veel, et haiglates on sel aastaajal tavaliselt täheldatud laste vastuvõttude tõusu. Hoolimata haiglaravi vajavate patsientide suurest arvust, kutsub New Yorgi kuberner Kathy Hochul kõiki koolidirektoreid üles hoidma oma klassiruumid avatuna.

Hochul soovitab lastele vaktsineerimist, kätepesu ja distantseerumist. «Oleme näinud seda, kui laastav on lapsi koolist eemal hoida. Lapsed peaksid koolis käima ka siis, kui juhtude arv on suurenenud,» märkis Hochul. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles