Suurbritannias on 90 intensiivravipatsientidest tõhustusdoosideta

Copy
Suurbritannia peaminister Boris Johnson.
Suurbritannia peaminister Boris Johnson. Foto: Andrew Parsons/Scanpix.

Ligi 90 protsenti Suurbritannias koroonaga intensiivraviosakondadesse sattunud patsientidest ei ole saanud vaktsiini tõhustusdoosi, ütles peaminister Boris Johnson kolmapäeval õigustamaks otsust Inglismaal piiranguid mitte karmistada.

Johnson ärgitas vaktsineerimiskeskust külastades inimesi laskma end kolmanda vaktsiinidoosiga kaitsta, sest valdav enamus haiglasse ja intensiivravile sattuvatest patsientidest ei ole seda teinud.

«Ma olen rääkinud arstidega, kes ütlevad, et arvud ulatuvad 90 protsendini intensiivravil inimestest, kes ei ole tõhustatud,» ütles peaminister Kesk-Inglismaal Milton Keynesis.

«Vaktsineerimata inimestel on kaheksa korda suurem tõenäosus haiglasse sattuda,» hoiatas ta.

Covid-19 omikronvariant on põhjustanud Suurbritannias ulatusliku nakkuspuhangu. Teisipäeval teatasid nakatumisrekorditest nii Inglismaa kui Wales.

Praeguseks on üle riigi tõhustusdoosi saanud 32,5 miljonit inimest, ütles Johnson ja ärgitas vaktsineerima minema neid 2,4 miljonit inimest, kel teisest doosist möödas üle kuue kuu.

Põhja-Iirimaa, Šotimaa ja Wales on piiranud aastavahetuse eel sotsiaalseid kontakte ning sulgenud ööklubid, kuid Inglismaa on otsustanud seda mitte teha.

Johnson ütles põhjenduseks, et tõhustusdoos võimaldab Inglismaal uusaastapidustused ettevaatlikult läbi viia. Tema sõnul otsustas valitsus täiendavaid piiranguid mitte kehtestada, sest andmed näitavad omikoroni suhtelist leebust.

Vaktsineerimisel, eriti tõhustusdoosil on väga selge mõju, rõhutas Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles