Rootsi peaepidemioloog: koroonapiiranguid on endiselt vaja

Copy
Rootsi riigiepidemioloog Anders Tegnell septembri alguses pressikonverentsil Stockholmis.
Rootsi riigiepidemioloog Anders Tegnell septembri alguses pressikonverentsil Stockholmis. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT NEWS AGENCY / Scanpix

Rootsi vajab endiselt piiranguid, hoidmaks omikronvariandist tingitud nakkuste hulka nii madalal, et see ei tooks kaasa haiglate ülekoormust, ütles riigi peaepidemioloog Anders Tegnell.

Tegnelli sõnul näib, et omikronvariandi põhjustatud suremus on madal. Ta rõhutas samas, et ei ole veel näinud selgeid numbreid, mis seda väidet kinnitaksid.

Piirangute puhul ei saa siiski vaadata üksnes suremusnäitajaid. Keskne on see, mil määral koormab see tervishoidu, tõdes Tegnell.

Prantsusmaal seevastu jõustub esmaspäevast reegel, mille kohaselt peavad kõik üle kuueaastased kandma teatud avalikes kohtades näomaski. Selliste paikade hulka kuuluvad ühistransport, rongijaamad ja lennujaamad, vahendas Le Monde.

Varem on korraldus kehtinud üle 11-aastastele. Prantsusmaal on viimasel ajal levinud koroonaviiruse omikrontüvi, seda eriti kõige nooremate seas. Sel põhjusel langetatakse ka maskikohustuse alampiiri.

Briti terviseminister Sajid Javid kinnitas aga laupäeval, et koroonaviiruse piirangute taasrakendamine Inglismaal on «absoluutselt viimane abinõu», kuna riik peab püüdma elada koos COVID-iga.

Ligi 149 000 surmajuhtumiga on Suurbritannia üks pandeemia tõttu enim kannatanud riike Euroopas. Reedel registreeriti 190 000 uut viirusejuhtumit, mis on kõrgem näitaja kui kunagi varem.

ÜK valitsus vastutab tervisepoliitika eest üksnes Inglismaal ja erinevalt ülejäänud Suurbritanniast pole seal rahvakogunemisi piirama hakatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles